Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot

de Ancutsa in Slow Cooker, 21 Ian 2019 | 6810 vizualizari

 

De obicei prepar mâncarea de fasole boabe pe aragaz şi încep prin a căli legumele.  Pentru că mi-a plăcut mult cum a ieşit ultima dată la crock pot, am ales să o pregătesc tot aşa. Gătind fasolea la Crock-Pot, am considerat-o mai sănătoasă, pentru că nu am mai călit legumele, ci le-am adăugat alături de fasole şi carne, fierbându-se toate. Mi s-a părut mult mai gustoasă. În plus, am adăugat carne afumată care e gătită tot la abur, în locul cârnaţilor, pe care ar fi trebuit să-i prăjesc, folosind astfel mai puţine grăsimi.

 

INGREDIENTE

  • 400 g fasole boabe,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 cepe albe,
  • 1 morcov,
  • 500 g carne afumată,
  • 3 linguri pulpă de roşii la cutie,
  • 2 linguri bulion (desfăcut în puţină apă),
  • 600 ml apă,
  • 1 linguriţă sare,
  • câteva foi de dafin,
  • 1 linguriţă făină (dizolvată în puţină apă)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot:

 

Se alege şi se spală fasolea, se lasă la înmuiat în apă peste noapte.

A doua zi, se pregătesc legumele: se curăţă, se spală, apoi cepele se taie mărunt, iar morcovul se dă pe răzătoarea mare (iar ce rămâne din el, îl tai rondele).

Se pun în vasul aparatului crock-pot: uleiul, fasolea scursă, cepele, morcovul și afumătura. Apoi se adaugă sare, după gust, câteva foi de dafin, roşiile, bulionul desfăcut în puţină apă, dar şi un ibric cu apă. Se setează aparatul pe funcţia high, pentru 6 ore (în plus, eu aşez aparatul crock pot pe două plăci de faianţă, pentru că degajă căldură).

Se verifică dacă fasolea este fiartă (ţinând cont însă că de câte ori ridicăm capacul, se pierde căldură şi trebuie prelungit timpul de gătire cu 15 minute) şi se îngroaşă sosul cu puţină făină dizolvată în apă şi pusă prin strecurătoare, se mai completează cu apă sau bulion, dacă mai vreţi, după care se mai lasă măcar o jumătate de oră.

 

Porţii: 8

Timp de pregătire: 10 min (+ câteva ore necesare hidratării fasolei)

Timp de gătire: aprox 6 ore, pe nivelul high.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: 

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/01/mancare-de-fasole-cu-afumatura-la-crock.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole cu afumatura, la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de Dorna la slow cooker Crock-Pot 4,7 L