Mancare de fasole cu chorizo si carne de porc

de xana in Mancaruri cu carne, 10 Ian 2018 | 3534 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de carne de porc cu cca. 400 gr (coaste de preferinta)
  • ½ de chorizo (cca 120gr)
  • 250 gr de fasole boabe uscata
  • 50 gr bacon
  • 2 cepe medii
  • 1 morcov
  • 2 tulpini de telina
  • 2 catei de usturoi
  • 5 linguri pasta de rosii
  • 50 ml vin alb sec
  • 2 foi de dafin
  • ½ de lingurita paprika
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • patrunjel proaspat (optional)
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole cu chorizo si carne de porc:

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu o zi inainte pentru a fierbe mai usor. Dupa acest timp, scurgem fasolea si o punem pe foc in apa rece pentru jumatate de ora.

Intre timp punem apa la incalzit si o lasam la indemana, apoi taiem carnea in bucati potrivite si o calim intr-o alta oala cu 2-3 linguri de ulei de masline. Adaugam si baconul taiat marunt si lasam sa se rumeneasca. 
Dupa ce fasolea a dat cateva clocote, o scurgem si o transferam in oala unde avem carnea. Adaugam apa fierbinte, o ceapa intreaga, telina, morcovul taiat in jumatate si sare si lasam la fiert pentru cca o ora. Dupa acest timp, gustam fasolea, iar daca mai este nevoie, mai adaugam apa si o mai lasam la fiert. Trebuie sa fie aproape fiarta, dar nu sa se zdrobeasca. Luam de pe foc si indepartam ceapa, morcovul si telina.

Separat, calim cealalta ceapa si usturoiul taiate marunt cu chorizo taiat in felii si 2-3 linguri de ulei de masline pana se rumenesc usor. Adaugam apoi vinul si dafinul si amestecam pentru cateva secunde. Urmeaza sa punem paprika si pasta de rosii si amestecam. Transferam fasolea, carnea si o treime din apa in care au fiert peste amestecul de chorizo, punem piper si putina sare si mai lasam la fiert pentru 20 de minute. La final, presaram deasupra patrunjel tocat.
Este minunata alaturi de castraveciori murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole cu chorizo si carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole scazuta cu carnati