Mancarica de ciuperci cu cartofi

de Rocsi in Mancaruri de post, 4 Feb 2011 | 13802 vizualizari

 

Fiind vineri,am zis sa va ofer o mancare de post..probabil o sa vi se para nu ciudata,ci foarte ciudata combinatia..sincer e prima data cand am facut si eu,si o sa o mai repet ca imi place mult ..a iesit foarte buna...

 

INGREDIENTE

  • 2 borcane ciuperci intregi
  • 2-3 cepe ceapa
  • 2 cartofi
  • 2 rosii
  • 1 lingura si jumatate pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • ulei
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de ciuperci cu cartofi:

Ciupercile le spalam si le taiem ,cum dorim.

ceapa o curata si o tocam marunt.

cartofii ii curatam ,ii spalam si ii taiem in 6-8 bucati,depinde cat de mari sunt.

intr-o tigaie punem putin ulei la incins.

adaugam ciupercile si le lasam 2-3 minute in ulei,dar le invartim mai mereu.

adaugam si ceapa si mai lasam vreo 2 minute.

apoi punem 1 cana si jumatate apa,maxim doua.

acoperim cu un capac si lasam sa fiarba cam 15 minute.

rosiile le decojim si le facem cubulete.

dupa acel timp de 15 minute,adaugam cartofii si rosiile.

le amestecam bine si lasam sa fiarba bine de tot.

cand e aproape gata,desfacem pasta de tomate in 2 linguri apa.

o turnam peste mancare.

condimentam cu sare,piper si boia de ardei dupa gust.

mai dam cateva clocote si gata mancarea.

servim cu patrunjel verde deasupra.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de ciuperci cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu maioneză de post