Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR in Paste, 25 Sep 2017 | 5029 vizualizari

 

Îmi plac pastele, îmi place și telemeaua, așa că prepar uneori din aceste ingrediente o cină bună și sățioasă.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame melcișori
  • 500 grame telemea de vaci
  • 50 grame cașcaval Delaco
  • 3 ouă
  • 50 grame unt
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu telemea, la cuptor:

Melcișorii se pun la fiert într-o oală cu multă apă fierbinte, sărată.

Între timp, se răzuie telemeaua și cașcavalul și se bat bine cele 3 ouă.

Când pastele sunt aproape fierte, se strecoară, se clătesc de două ori în apă rece și se lasă puțin la scurs.

Se unge cu unt o tavă, în care se pune un strat de melcișori, apoi un strat de telemea rasă, un alt strat de melcișori și altul de telemea. 

Se toarnă deasupra ouăle bătute. Untul rămas se taie bucățele și se pune deasupra, după care se presară cașcavalul răzuit.

Se dă tava la cuptor și când preparatul este rumenit frumos, se scoate și se servește cald.

TIPS-URI

1

Nu țineți prea mult timp mâncarea în cuptor, ca să nu se usuce.

2

În loc de telemea, puteți folosi brânză de burduf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu telemea, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

RODIMUR 1

26.09.2017, 12:02

Mulțumesc, Mihaela!

Ancutsa 1

26.09.2017, 15:58

Foarte gustoasa! Eu ii pun si zahar, iese ca un desert! La noi "e bataie" pe crusta crocanta!

RODIMUR 1

26.09.2017, 16:15

Ancutsa, și mie-mi place cu zahăr, iar soțul se amuză, că e o combinație de sare cu zahăr...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pastitsio