Mezel de casa - Cotlet de porc

de simona72 in Mezel de casa, 30 Ian 2015 | 46630 vizualizari

 

Se face foarte usor, iar daca aveti o macelarie de unde sa cumparati carne de porc de la mici producatori, eu zic ca este un mare avantaj sa faceti in casa astfel de mezeluri pentru sandvisuri.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de cotlet de porc fara os de aproximativ 1 kg
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceasca vin rosu fiert
  • pentru marinata:
  • 2 litri apa rece
  • 2 linguri sare de mare
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura piper boabe
  • 1 lingura boia dulce sau picanta(de ce nu si afumata)
  • mirodenii dupa preferinte: cimbru, rozmarin, coriandru
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mezel de casa - Cotlet de porc:

Bucata de carne intreaga, se spala in mai multe ape. Intr-un vas in care sa incapa carnea si sa mai si ramama spatiu se pune apa rece(cat sa treaca de carne, eventual se poate adauga si ulterior), sarea, zaharul si mirodeniile. Se amesteca cu o lingura sa se topeasca sarea si zaharul. Se adauga bucata de carne, se da la frigider si se lasa pana a doua zi. 

Se unge un vas termorezistent cu putin ulei de masline. Se scoate carnea din marinata, se lasa sa se zvante, se unge cu putin ulei de masline si se pune in vasul pregatit. Se acopera cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 200 grade pentru 40 minute. Se inlatura hartia de copt, se adauga vinul fierbinte, se reduce temperatura la 180 grade, se ridica gratarul sa fie mai sus si se lasa la cuptor pentru inca 15 minute. Dupa ce carnea a prins culoare, se intoarce pe partea cealalta si se mai lasa alte 15 minute. Se lasa pe un platou sa se raceasca, se inveleste in hartie de copt, se pune in frigider pentru cateva ore, apoi se taie in felii subtiri si se poate folosii dupa preferinte.

Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

nu taiati carnea imediat ce ati scos-o din cuptor, lasati sa ajunga macar la temperatura camerei inainte de a fi portionata

2

se pastreaza foarte bine in frigider pentru 4-5 zile

Daca ti-a placut reteta noastra "Mezel de casa - Cotlet de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Lau 1

31.01.2015, 12:49

ce bine arata

daniastefania 1

01.02.2015, 09:34

Yammi! Delicios!

Corinuta 1

01.02.2015, 12:29

Foarte fain arata si cred ca-i super gustos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Friptura a la Motan