Midii/Scoici cu curry

de Catalina L in Fructe de mare, 6 Sep 2015 | 4869 vizualizari

 

Scoici este unul din felurile mele preferate.....aicea aveti adevarate scoici din Bretania proaspat scoase din ocean.
Bretania este o regiune aparte față de restul Franței, fiind alături de Țara Galilor, Scoția, Irlanda și Galicia din Spania singurele regiuni cu populații de origini celtice.
Este o regiune renumită pentru midii și stridii a căror creștere industrializată este propice datorită mareelor înalte.
Midiile se gatesc de obicei in vin alb cu ceapa si ierburi aromatice sau "à la crème" cu smantana.
Va propun o reteta parfumata cu curry foarte la moda in restaurantele bretone.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de midii
  • 30 g unt
  • 1 ceapa esalota
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri de smantana
  • 2 lingurite de curry
  • cimbru, dafin
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii/Scoici cu curry:

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). 

Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. 

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.

Intr-o cratita se caleste ceapa si usturoiul cu un pic de unt. 

Adaugati ierburile, si smantana si gatiti la foc mic mestecand cateva minute.

Puneti midiile, acoperiti si gatiti la foc iute 5-6 minute până când midiile se deschid.

Presarati peste ele pudra de curry si amestecati.

Este gata...

Aruncati midiile care nu s-au deschis.

Serviti cu cartofi prajiti.

Alte retete:

Midii / Scoici in sos de smantana si vin
Midii/Scoici umplute si gratinate 

Bon appétit !!


TIPS-URI

1

aruncati midiile care nu s-au deschis

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii/Scoici cu curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (7)

Catalina L 1

06.09.2015, 13:59

bunica te asteptam, stiu ca-ti plac

Bya Ralu 1

06.09.2015, 14:50

Ce mult îmi plac

Gicuta 1

07.09.2015, 06:58

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Midii cu lapte de cocos