Mousse cu capsuni si branza mascarpone Delaco

de Gusti in Prajituri, 22 Mar 2013 | 10027 vizualizari

 

Am pregatit un desert fin cu crema mascarpone Delaco.

 

INGREDIENTE

  • 40 g zahar brun
  • 1/2 lingura gelatina
  • 200 g capsuni
  • 250 g branza mascarpone
  • ciocolata rasa pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse cu capsuni si branza mascarpone Delaco:

 Se combina zaharul cu 60 ml apa intr-o cratita mica, se amesteca putin, pana zaharul se dizolva.

Gelatina se pune peste siropul de zahar si se amesteca pana se dizolva. Se lasa la rece.

Capsunile se paseaza pana se obtine un piure fin, se adauga mascarpone si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga siropul racit si se amesteca usor.

Se toarna mousse-ul in forme de sufleuri sau pahare si se da la racit peste noapte.

Pentru a servi mousse-ul, se scufunda baza vaselor in apa fierbinte pentru 10 minute, apoi se rastoarna pe o farfurie.

Se orneaza cu capsuni, ciocolata rasa, fiecare dupa cum doreste.

TIPS-URI

1

mousse-ul se tine la frigider peste noapte, pentru a se inchega bine

2

se poate pune si in congelator pentru cateva ore si atunci se transforma intr-o inghetata delicioasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse cu capsuni si branza mascarpone Delaco" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Lau 1

22.03.2013, 20:10

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

27.03.2013, 13:03

Foarte bine arata!

Ancutsa 1

13.01.2018, 10:51

Foarte bun, mai ales cand vrei sa-i rasfeti in week-end pe cei dragi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert crostata cu crema de vanilie si piersici