Muffins cu pere si ghimbir

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 27 Dec 2013 | 3167 vizualizari

 

Stiu ca nu am mai trecut pe aici demult, dar ma bucur ca m-am intors si ca va gasesc mai multi si mai voiosi :)
Nu vroiam sa inchei anul fara sa trec pe la voi si fara sa va impartasesc ce am mai cookerit de cand am lipsit.
Va doresc tuturor Sarbatori Fericite si tihnite!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 24 briose:
  • - 375 grame faina;
  • - un praf de sare;
  • - 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • - 1 para;
  • - 1 lingura ghimbir proaspat ras;
  • - 1/4 lingurita scortisoara;
  • - 1/4 lingurita cardamon macinat;
  • - 1/4 lingurita cuisoara macinata;
  • - 1/4 lingurita ienibahar macinat;
  • - 45 grame nuci taiate marunt;
  • - 3 oua;
  • - 250 grame zahar brun;
  • - 125 ml ulei de struguri;
  • - 1 lingurita extract de vanilie.
  • Pentru glazura (Streusel):
  • - 1 1/2 lingura fulgi de ovaz;
  • - 2-3 linguri faina integrala;
  • - 2 linguri zahar brun sau miere;
  • - 1 lingura de unt;
  • - 1/2 lingurita scortisoara si/sau cuisoare;
  • - 1 lingura fulgi de cocos (optional).
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu pere si ghimbir:

1.Faina se cerne intr-un bol, se adauga sare, bicarbonat de sodiu si se amesteca.

2. Se adauga condimentele si se amesteca.

3. Se curata parul si ghimbirul de coaja si se dau prin razatoarea mica.

4. Ouale se bat cu zaharul, extractul de vanilie dupa care se adauga si uleiul.

5. Se adauga parul si ghimbirul rase si se amesteca.

6. Se toarna treptat faina peste compozitia cu oua si se mixeaza pana se incorporeaza bine ingredientele.

7. Se adauga nucile taiate marunt si se amesteca.

8. Se pregateste glazura: se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca bine sa se incorporeze perfect toate componentele. Se pot sfarama intre degete, se omogenizeaza mai bine ingredientele.

9. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

10. Se pregateste tava cu hartiile pentru copt briose, se pun cate doua linguri de inghetata in fiecare forma si deasupra se presara cu glazura Streusel.

11. Se introduc la cuptor pentru 20-25 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu pere si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de ciocolata