Musaca cu vinete si dovlecei

de Bunica in Mancaruri de legume, 5 Apr 2020 | 4973 vizualizari

 

Musacaua cu vinete si dovlecei de post este un preparat delicios pentru vegetarieni  si nu numai!

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata
  • 2 dovlecei
  • 300 g ciupreci
  • 250 g. soia granule(eu n-am avut granule si am folosit cuburi pe care le-am tocat)
  • 1 morcov
  • o radacina patrunjel
  • o telina mica
  • o ceapa rosie sau galbena
  • o legatura de patrunjel
  • 150 ml. suc de rosii
  • 3 linguri gris
  • 2 linguri ulei pentru compozitie
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit vinetele
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu vinete si dovlecei:

Intr-un vas punem apa cu putina sare si punem vasul pe foc.

Cand apa clocoteste adaugam soia si acoperim vasul cu un capac si stingem focul.

Curatam vanata de coaja la 1 cm de coaja din loc in loc.

Spalam vanata si o taiem rondele .

O saram si o lasam sa s odihneasca 20-30 minute.

Intre timp curatam legumele si le  spalam.

Ceapa se toaca marunt.

Telina,morcovul,radacina de patrunjel le dam pe razatoarea mica.

Ciupercile le tocam marunt.

Soia fiarta se toaca marunt.

Frunzele de patrunjel spalate se toaca marunt.

Peste toate aceste ingrediente presaram 2 linguri de gris.

Toate acestea le punem intr-un castron,le condimentam dupa gust , presaram 2 linguri de gris.

si le lasam sa se odihneasca putin.

Dovlecelul spalat si uscat se taie rondele.

Vinetele pe care le-am dat cu sare le spalam,uscam cu un prosop de hartie si le prajim putin,cat sa se inmoaie putin,nu sa le rumenim.

Luam un vas (eu am folosit un vas de yena),il ungem si asezam un rand de rondele de  dovlecel ,un rand umplutura,un rand  felii de vinete ,umplutura si ultimul rand de vinete si dovlecei(ce a mai ramas:))))

Sucul de rosii il amestecam cu putina zeama(2-3 linguri) in care am fiert soia si turnam peste compozitie.

Dam la cuptorul incins la 160 grade pentru 40-45 minute.

Scoatem vasul si presaram ptrunjel verde tocat.

Servim cu ce salata dirm.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu vinete si dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Vinete in otet balsamic cu usturoi"a la Eluta"