Musaca de dovlecei

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 18 Sep 2021 | 2680 vizualizari

 

Dupa reteta clasica greceasca cu vinete si cea balcanica cu cartofi iata o varianta cu dovlecei.
Dovlecelul lasa mai multa apa ca vanata, faceti un sos cu carne nu prea lichid.
 
https://www.blogulluicatalina.com/2021/09/musaca-de-dovlecei.html

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei medii bio
  • 450 gr carne tocata de vita sau miel
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • 2 catei de usturoil
  • 350 ml de sos de rosii de casa
  • 60 gr de cascaval ras
  • 100 ml de apa
  • sare, piper
  • cimbru uscat

Sos alb:

  • 125 ml de smantana
  • un varf de nucsoara rasa
  • 1 ou
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de dovlecei:

Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Sotati-le intr-o tigaie in care ati incalzit 2 linguri de ulei.

Puneti carnea tocata, gatiti impreuna cateva minute si amestecati. Adaugati sosul de rosii, apa, sare, piper, cimbru uscat. Gatiti in jur de 20 de minute la foc potrivit. 


Pregatiti sosul alb : 

Bateti oul cu un pic de sare si smantana. Puneti piper si nucsoara. Spalati dovleceii, taiati capetele si taiati-i felii in lungime. Sarati feliile. Ungeti cu unt un vas de gratin (23/23 cm). Puneti un strat de dovlecei , deasupra  un strat de felii de rosii si apoi un strat de carne. Puneti din nou un strat de dovlecei si terminati cu restul carnii. Varsati deasupra sosul alb si presarati cascaval ras.

Coaceti la cuptorul incalzit la 210 °C  timp de  25-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne tocata