Musaca de dovlecei cu carne de pui

de Rahela Velicu in Mancaruri de legume, 12 Iul 2019 | 2435 vizualizari

 

O mancare gustoasa, de vara.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • aprox.500 g carne de pui
  • 3 oua
  • 250 g smantana
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • maghiran
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de dovlecei cu carne de pui:

Fierbem carnea de pui.

Calim ceapa tocata marunt, adaugam carnea de pui tocata si rosiile date pe razatoarea cu ochiuri mari. Lasam la calit 10-15 minute. Adaugam sare, piper, maghiran si patrunjel verde tocat marunt.

 Taiem dovleceii rondele subtiri. Ungem un vas de yenna cu ulei, asezam un strat de rondele de dovlecei, apoi adaugam carnea.

Acoperim cu alt strat de dovlecei.

Batem ouale cu smantana, adaugam un praf de sare si le turnam uniform deasupra dovleceilor.

Presaram piper si maghiran si dam la cuptor la 200 de grade C, pentru 50-55 de minute. Presaram patrunjel verde. Lasam 20-25 de minute sa se raceasca, apoi portionam.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate face si cu carne de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de dovlecei cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu dovlecel la cuptor