Navarin de tap a la Diana

de Bucataras Diana in Mancaruri cu carne, 19 Dec 2016 | 3481 vizualizari

 



Unul din motivele pentru care ador acest site este ca te inspira, te provoaca si inveti diverse lucruri. “Jucandu-ma” cu rubrica “ Raspunzi si castigi” am auzit prima oara de Navarin - Tocana frantuzeasca de miel cu cartofi, al carei ingredient principal este napul” si asa s-a “nascut” reteta mea. Daca as mai fi avut miel, o faceam cu miel, dar cum tapul meu asteapta sa fie gatit, i-am facut pe plac :P Aaa, tot aici am auzit prima oara de “buchet garni” si am fost incantata sa imi folosesc noile cunostinte in aceasta reteta. Inarmati-va cu rabdare si incercati reteta. Eu zic ca merita. :)

 

INGREDIENTE

  • 2,100 g carne de tap cu os (dupa dezosare au ramas cca. 800 g)
  • 350 g napi
  • 5 cartofi
  • 1 buchet garni
  • 400 g fasole verde
  • 1/2 fenicul
  • 3 fire (cca 1/2 dintr-o tulpina) apio
  • 2 fire praz
  • 4 rosii
  • cativa catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 cana vin rosu
  • cca. 2 l supa de tap
  • 2 linguri ketchup dulce de casa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Navarin de tap a la Diana:

Spalam carnea si o punem la fiert. O spumuim bine, mai adaugam apa rece si sare si o lasam sa fiarba bine.Dupa ce a fiert carnea, o scoatem din oala si o lasam se se racoreasca. Intre timp, pregatim legumele: morcovul, prazul si apio le taiem rondele, rosiile si feniculul, le taiem cubulete mici, cartofii si napii cuburi mai mari. Curatam si feliem usturoiul si pregatim buchetul garni: legam o legatura de patrunjel, una de cimbru si 2 frunze de dafin cu un siret de silicon sau cu sfoara. Dupa ce s-a racorit carnea, o scoatem de pe oase si o taiem bucatele. Incingem ulei intr-o cratita incapatoare si rumenim bucatelel de carne, circa 5 minute. Le scoatem si in grasimea ramasa, calim prazul, apoi adaugam rosiile si 2 linguri de ketchup, amestecam si punem si feliile de usturoi. Adaugam carnea si bagam cratita, fara capac, la cuptorul preincalzit pentru circa 5 minute. Repunem cratita pe aragaz la foc mediu, amestecam, adaugam supa de tap, potrivim de sare si piper si “aruncam” in cratita si buchetul garni. Dam iarasi la cuptor pentru circa o ora, cu capac de data aceasta. Dupa o ora, punem cratita pe foc mediu, scoatem buchetul garni, si adaugam legumele: feniculul, apio, morcovul, cartofii si napii si lasam sa fiarba pentru 15 minute. Punem si fasolea verde si mai lasam sa fiarba 20 de minute. Servim cu patrunjel tocat proaspat. Pofta buna!

TIPS-URI

1

folositi in loc de carne de tap, miel sau vitel;

2

supa de tap puteti sa o inlocuiti cu supa de vita sau cu apa

3

in loc de ketchup de casa, puteti pune sos de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Navarin de tap a la Diana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu legume