Negresă a la Merișor

de Panacris in Prajituri, 8 Mar 2013 | 16725 vizualizari

 

Când am văzut la Merișor, NEGRESA INSIROPATA CU CREMA DE GALBENUSURI SI CAFEA, nu am putut rezista tentației!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • Ouă 4 bucăți,
  • Albuș de ou 4 bucăți,
  • Bomboane de ciocolată sau ciocolată 250 g,
  • cacao 50 g,
  • Unt 200 g,
  • Lapte 200 ml,
  • Făină albă de grâu 300 g,
  • Zahăr tos 3 linguri,
  • praf de copt 1 plic,
  • sare iodată 1 praf,
  • miez de nucă măcinat 100 g,

Pentru crema de gălbenușuri:

  • Gălbenușuri
  • 4 bucăți
  • cafea espresso 200 ml,
  • zahăr tos 200 g,
  • mascarpone 400 g,
  • cacao 50 g,

Pentru sirop:

  • Cafea espresso 300 ml

Pentru ornat:

  • Ornamente de ciocolată
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă a la Merișor:

Bomboanele se pun la topit pe bain Marie, împreună cu laptele și untul, amestecându-se continuu, până se omogenizează toate ingredientele, apoi se lasă la răcit. Între timp se bat albușurile cu un praf de sare, se adaugă zahărul și gălbenușurile, amestecîndu-se usor până se încorporează toate ingredientele. Amestecul de ciocolată se toarnă în fir subțire în compoziția de mai sus, amestecându-se ușor. Se adaugă cacao, făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă la compoziția de mai sus, amestecându-se ușor, până se înglobează toate ingredientele. Într-o tavă, tapetată cu foaie de pergament se pune un strat de nucă, apoi,  se toarnă aluatul obținut  și se lasă la copt, cca 45 de minute la foc mediu.

Pentru cremă, se prepară o cafea esspreso.  Între timp se amestecă gălbenușurile energic cu zahărul, pe bain marie, apoi se adaugă cacaua, cafeaua și se amestecă până se înglobează în crema de ouă. Se ia de pe foc, se lasă la răcit apoi  se adaugă brânza mascarpone, amestecându-se ușor până se omogenizează. Se lasăla rece până a doua zi.

Cand blatul s-a răcit se toarnă 300 ml de cafea esspreso fierbinte, neîndulcită, lăsîndu-se la rece până a doua zi.

A doua zi se răstoarnă blatul din tavă pe un platou, se toarnă crema peste el și se ornează după imaginație cu ornamente sau fulgi de ciocolată! Se lasă la rece încă vreo câteva ore. Se taie rece în romburi! Spor la treabă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă a la Merișor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa, reteta clasica