Negresa cu crema de branza vanilata si fructe de padure

de laura_n in Prajituri, 23 Aug 2012 | 8822 vizualizari

 

Desertul de ieri :P
Va spun de la inceput ca este o reteta incropita pe parcurs, cu ingrediente din ce aveam la indemana, dar ca a iesit. Si cel mai important e ca are fructe de padure :)) si ca a iesit bestiala :P

 

INGREDIENTE

  • - 5 oua
  • - 5 lg zahar
  • - 5 lg faina
  • - 3 lg cacao
  • - 250 gr ciocolata
  • - 50 ml Amaretto
  • - 100 gr afine
  • - 40 gr unt nesarat
  • - un praf de copt
  • - 400 gr branza de vaci
  • - 100 ml lapte
  • - 100 ml iaurt
  • - 150 gr zahar
  • - vanilie
  • - 1 plic gelatina (10 gr)
  • 600 gr fructe de padure (zmeura, afine,mure)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de branza vanilata si fructe de padure:

Spalam si curatam bine fructele, apoi lasam la scurs.

Topim ciocolata cu untul la bain marie. Intre timp, batem albusurile spuma si adaugam zaharul si continuam sa  batem pana obtinem o bezea. Apoi adaugam faina cernuta cu praful de copt si amestecam pana se incorporeaza toata faina. Adaugam ciocolata topita si cacaoa si amestecam. Turnam lichiorul , amestecam si presaram afinele spalate si scurse. Turnam intr-o forma de copt (eu am folosit o tava dreptunghiulara), unsa cu unt si prevazuta cu hartie de copt. Dam la cuptor cam 50 min.

Intr-un pahar,punem 50 ml apa si punem la hidratat gelatina.

Branza o amestecam cu iaurt, zahar si lapte si amestecam cu blenderul pana obtinem o spuma. Adaugam vanilia sau semintele de vanilie. Gelatina o incalzim putin la microunde si apoi o adaugam in crema de branza. Dam la frigider.

Dupa ce s-a copt negresa, lasam putin la racit si in aceeasi forma de copt turnam crema de branza. Presaram niste afine si dam la frigider. Lasam cateva ore si apoi scoatem si presaram si murele si zmeura. Lasam inca o ora la frigider si apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de branza vanilata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

laura_n 1

24.08.2012, 09:27

Merisor, chiar mai e o portie

laura_n 1

24.08.2012, 09:28

Spuse Paula...de la care vin salivand abundent de la un tort

adry88 1

24.08.2012, 12:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Brownie Cheesecake