Negruta

de ella 87 in Prajituri, 23 Mai 2011 | 7397 vizualizari

 

Nu am mai dat pe aici de ceva timp, am zis sa fac ceva dulce si uitati ce-a iesit,va poftesc!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina,
  • 3 oua,
  • praf de copt,
  •  1 cana zahar,
  • esenta,
  • nuca,
  • cacao,
  • margarina,
  • apa minerala,
  • gem sau dulceata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negruta:

Batem galbenusurile cu margarina si cu un praf de sare, batem si albusurile separat, amestecam praful de copt cu faina o punem peste galbenus, adaugam si apa,esenta, dulceata si nuca tocata sau taiata marunt.

Intr-o craticioara punem 1 lingura de margarina 1 lingura de cacao si 5 de zahar si lasam sa se topeasca amestecand incontinuu sa nu se lipeasca. Din acest amestec oprim pentru cand scoatem prajitura.

Albusurile le incorporam cu restul aluatului amestecand de jos in sus, turnam o parte din glazura si amestecam, dupa care luam o tava punem hartie de copt si turnam compozitia, cuptorul trebuie sa fie incalzit inainte. Tinem la cuptor 30-35min. incercam cu o scobitoare.

Dupa ce o scoatem din cuptor o lasam sa se raceasca si o taiem. Deasupra turnam cu o lingura glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negruta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Bya Ralu 1

24.08.2013, 12:23

mirela0911 1

24.08.2013, 21:22

La multi ani!

Corinuta 1

24.08.2013, 22:37

La multi ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa delicioasa cu dulceata de visine si nectarina