Orez cu fasole neagra - Galo Pinto

de Catalina L in Mancaruri de post, 17 Mar 2019 | 4686 vizualizari

 

"retete de post creative"
O reteta simpla cu ingrediente comune care reprezinta mancarea nationala in Costa Rica. 
Se numeste "Galo Pinto" dar nu este cu carne de cocoș sau cu alta carne.
 Numele retetei vine de la aspectul sau, seamana cu penele colorate de pe cocoș. 
https://www.blogulluicatalina.com/2018/06/orez-cu-fasole-neagra-galo-pinto-costa.html
Ideala in perioada de post caci este consistenta.

 

INGREDIENTE

  • 200 g de fasole neagra bio uscata
  • 200 g de orez
  • 1 Kub de legume
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • patrunjel/coriandru tocat
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu fasole neagra - Galo Pinto:

Puneti fasolea neagra intr-un volum mare de apa si lasati-o sa umfle toata noaptea.

N-o puneti la frigider lasati-o la temperatura camerei.

A 2a zi scurgeti si gatiti fasolea timp de 2 ore (fierbeti-o in cel putin de 3 ori volumul ei in apa).

Verificati si adaugati apa daca trebuie.

Curati ceapa si ardeIi. Tocati ceapa marunt si ardeii bucatele.

Incalziti intr-o oala adanca uleiul.

Puneti ceapa si apoi ardeii, reveniti impreuna 5 minute.

Adaugati orezul si amestecati.

Incorporati kub-ul, puneti fasolea cu apa ei, sare si piper.

Adaugati apa 30-40 cl.

Dupa 20 minute, orezul este fiert si apa este absorbata. 

Adaugati verdeata tocata si 4 linguri de sos Linzano (n-am pus).

Serviti imediat cu oua, omleta, carne la gratar, branza ca-n Costa Rica sau cu fajitas cu ghiveci de legume ca mine :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu fasole neagra - Galo Pinto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de conopida