Orez cu lapte si mere coapte

de Irina in Mancare copii, 5 Oct 2013 | 9016 vizualizari

 

Pe post de desert sau chiar mic dejun...

 

INGREDIENTE

  • 1 bol orez
  • lapte
  • 1 baton de scortisoara
  • 5 mere coapte
  • zahar
  • esenta de rom
  • nuci coapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte si mere coapte:

Special pentru draga mea Ioana!

Am spalat orezul si l-am pus la fiert: la o portie de orez trei de apa. 

Merele le-am curatat de cotor si le-am pus la cuptor cu putin zahar pe deasupra. Le-am copt bine, pana s-au inmuiat destul de mult.

Dupa ce a fiert orezul am adaugat laptele, mai putin decat de obicei, pentru ca am vrut sa aiba o consistenta mai tare.

Am adaugat si un baton de scortisoara, esenta de rom si putin zahar, cat sa-l faca mai aromat.

La final, am aranjat 2 linguri de orez pe o farfurie, am decorat cu nuci coapte si sfaramate.

Merele coapte le-am folosit pentru un decor mai vesel. Am luat cu o lingurita pentru inghetata cate putin din fiecare mar si am format bilute pe care le-am asezat imprejurul orezului.

Am pus o biluta de mar pe post de mot si am presarat zahar pe deasupra.

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

puteti adauga un sos dulce peste orez sau putina dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si mere coapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (20)

Sylvia 1

07.10.2013, 13:54

bestial arata !

Sylvia 1

07.10.2013, 13:57

Sa stii ca voi chiar prelua ideea cu mere coapte , bestiala pt toamna . Cel mai bun orez cu lapte pe care am invatat sa il fac de la un chef patisier cu care am lucrat este un orez fiert in 1/2 lapte si 1/2 smantana lichida si "legat" la sfarsit cu ciocolata alba ...stiu are calorii dar e bestial o sa pun o data reteta, al meu sot e in extaz cand o fac

Dana_Retetegg 1

03.11.2013, 21:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte