Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Pe post de desert sau chiar mic dejun...
Special pentru draga mea Ioana!
Am spalat orezul si l-am pus la fiert: la o portie de orez trei de apa.
Merele le-am curatat de cotor si le-am pus la cuptor cu putin zahar pe deasupra. Le-am copt bine, pana s-au inmuiat destul de mult.
Dupa ce a fiert orezul am adaugat laptele, mai putin decat de obicei, pentru ca am vrut sa aiba o consistenta mai tare.
Am adaugat si un baton de scortisoara, esenta de rom si putin zahar, cat sa-l faca mai aromat.
La final, am aranjat 2 linguri de orez pe o farfurie, am decorat cu nuci coapte si sfaramate.
Merele coapte le-am folosit pentru un decor mai vesel. Am luat cu o lingurita pentru inghetata cate putin din fiecare mar si am format bilute pe care le-am asezat imprejurul orezului.
Am pus o biluta de mar pe post de mot si am presarat zahar pe deasupra.
Pofta buna!
1
puteti adauga un sos dulce peste orez sau putina dulceata.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult