Orez cu lapte si sos de capsuni

de Oana in Mancare copii, 13 Mai 2015 | 7901 vizualizari

 

Un desert delicios pentru copii si nu numai! 

 

INGREDIENTE

    • orez- 100 gr
    • lapte- 400 ml
    • zahar- 3 linguri
    • coaja rasa de la o lamaie
    • scortisoara macinata- ½ lingurita
    • Pentru sos de capsuni:
    • capsuni- 300 gr
    • zahar- 2 linguri
    • anason- o steluta
    • cuisoare- 3 buc
    • scortisoara- 1 baton mic
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte si sos de capsuni:

  • spalati orezul in mai multe ape si puneti peste el un litru de apa rece, apoi puneti-l la fiert cu un praf de sare. Amestecati din cand in cand, sa nu se lipeasca orezul. Scurgeti orezul intr-o sita cand este fiert.

  • Puneti laptele la fiert impreuna cu zaharul, iar cand incepe sa fiarba adaugati orezul fierbinte, scurs de apa. Fierbeti la foc mic inca 5 minute, apoi acoperiti craticioara cu un capac si lasati-l sa se odihneasca 15 minute. Adaugati apoi coaja rasa de lamaie si scortisoara macinata.

  • Intre timp pregatiti sosul de capsuni. Puneti 200 gr de capsuni in vasul pentru mixare si cu ajutorul Hand Blenderului Breville pasati capsunile pana obtineti un piure.

  • Puneti piureul de capsuni intr-o craticioara, impreuna cu zaharul si condimentele si fierbeti la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa putin. Anasonul, cuisoarele si batonul de scortisoara le puteti pune intr-un infuzor de ceai. Lasati apoi sa se racoreasca si scoateti steluta de anason, cuisoarele si batonul de scortisoara.

  • Taiati restul de capsuni cubulete si amestecati-le in sosul de capsuni.

  • Puneti orezul cu lapte in patru boluri si impartiti sosul de capsuni deasupra.

 

 

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu nuci si mere