Orez cu legume / Biryani

de Catalina L in Mancaruri de post, 6 Dec 2018 | 3257 vizualizari

 

O reteta de post parfumata de origine indiana.
Ideal de servit simpla sau cu legume gatite la cuptor sau ca garnitura la o carne, peste etc.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/11/orez-cu-legume-biryani.html

 

INGREDIENTE

  • 350 g de orez complet brun
  • 1 catel mare de usturoi
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu tot cu coaja
  • 1 lingurita mica de scortisoara, una de curcuma si una de chimen pudra
  • ½ lingurita de piper, ½ lingurita de boia de ardei
  • 2 capsule de cardamom verde
  • 4 cuisoare
  • 1 ceapa tocata marunt
  • ½ ardel taiat bucatele
  • 3 morcovi mici taiati marunt
  • 600 ml de apa fiarta
  • 250 g de mazare verde (proaspata sau congelata)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume / Biryani:

Spalati si curatati legumele. Taiati ardeiul si morcovii bucatele. Tocati marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul.

Scoateti semintele de cardamom din capsule. Pisati-le impreuna cu cuisoarele si amestecati cu restul de condimente.

Intr-o oala puneti la prajit ceapa, usturoiul si ghimbirul timp de 5 minute in uleiul incins .

Adaugati bucatelele de morcov si ardel si sotati impreuna 5 minute.

Adaugati condimentele amestecate si mazarea verde. Amestecati si gatiti 10 minute.

Puneti orezul, amestecati totul timp de 2 minute, varsati apa si puneti sare.

Aduceti la fierbere, acoperiti si reduceti focul. Gatiti timp de 25 - 30 minute. Verificati daca trebuie apa, amestecati si adaugati, totul depinde de tipul de orez folosit.

Luati de pe foc, descoperiti si lasati un pic sa se raceasca inainte de a servi.

Foarte bun si parfumat (atentie la cantitatea de condimente daca nu sunteti fan !).

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume / Biryani" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute la cuptor - de post