Orzo la cuptor cu mozzarella si vinete

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 8 Mai 2019 | 1587 vizualizari

 

"Retete pentru mese in familie"
 

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mai mare
  • 100 ml ulei de flaorea soarelui
  • 4 tije telina
  • 4 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 250 grame orzo (sau alte paste mici)
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 1 cub concentrat de legume
  • 5 crengute cimbru proaspat
  • 1 lamaie
  • 120 grame mozzarella
  • 40 grame Parmezan
  • sare/piper
  • 3 rosii
  • 1 lingurita oregano uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orzo la cuptor cu mozzarella si vinete:

Vanata, morcovii si telina si mozzarella se taie in cuburi. Ceapa se toaca marunt, iar usturoiul se piseaza. 

Cubul concentrat se dizolva in 400 ml apa fierbinte. 

Rosiile se feliaza. 

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu spre mare si se prajeste vanata in ture pana devine aurie, aproximativ 8 minute. Se transfera pe prosoape de hartie. 

In uleiul ramas, se prajesc morcovii si telina, in ture, pana devin aurii. Se adauga peste vinete. 

In acceasi tigaie, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga orzo si pasta de tomate, se lasa 2 minute, apoi se adauga supa, cimbrul, coaja de lamaie, legumele prajite, mozzarella, Parmezanul, sare si piper si se amesteca bine. Se transfera intr-o tava potrivita pentru cuptor, se aseaza feliile de rosii deasupra si se presara cu sare, piper si oregano uscat. 

Se gateste 40 de minute in cuptor, apoi se lasa 5 minute la odihnit inainte de a fi servit. 

TIPS-URI

1

O reteta Yotam Ottolenghi

Daca ti-a placut reteta noastra "Orzo la cuptor cu mozzarella si vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu mozzarella, la cuptor