Oua umplute pentru Halloween

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2016 | 3875 vizualizari

 

Particip cu mare drag la concursul acesta, mai ales ca si mie imi place setul de servire care este ca premiu, care de altfel a placut la mai multe bucatarase, dar cu regretul ca nu am avut mai mult timp pentru a face ceva mai deosebit, asa ca am facut ceva simplu si rapid, dar foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri de la oua fierte tari;
  • doua galbenusuri fierte;
  • un galbenus crud;
  • un praf de sare;
  • jumatate de lingurita de mustar;
  • 4-5 linguri de ulei;
  • un castravete murat;
  • 3 felii de gogosar murat;
  • 6 frunze de salata verde;
  • 24 de masline negre.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute pentru Halloween:

Ouale fierte se curata de coaja si se taie in jumatati pe lung. Se scot galbenusurile.

Intr-un castron se prepara putina maioneza, astfel: se mixeaza doua galbenusuri fierte cu un galbenus crud, un praf de sare, jumatate de lingurita de mustar si 4-5 linguri de ulei, care se adauga putin cate putin.

Castravetele murat se curata de coaja, se toaca marunt si se stoarce de zeama, la fel se procedeaza si cu gogosarul.

Pe 3 platouri se aseaza cate doua frunze de salata verde, spalate si zvantate, apoi se aseaza cate 4 jumatati de albusuri.

Castravetele si gogosarul se amesteca cu maioneza, dupa care se umplu albusurile fierte cu aceasta compozitie.

Pe fiecare ou umplut se aseaza cate o maslina neagra, al carei sambure a fost scos, si dintr-o alta maslina cu samburele scos se taie 4 rondele, care la randul lor se taie pe jumatate. Acestea din urma se aseaza pe langa maslina de pe oul umplut astfel incat sa formeze piciorusele paianjenului-maslina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute pentru Halloween" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute in sos alb