Paine cu cartofi

de Rocsi in Piine, 5 Oct 2013 | 3137 vizualizari

 

Paine de casa..Mmmm..Oare cui nu ii place painea de casa, mirosul ce imbata intreaga bucatarie in timpul coacerii, gustul, pufosenia sa? Eu una ma declar o fana a painii de casa. Desi este o reteta simpla cand pregatesc paine de casa imi zboara gandul direct in anii de copilarie in care mama era cea care ne cocea mereu paine, cumparata foarte rar vedeam in casa, iar noi ne invarteam ghidusi pe langa ea si abia asteptam sa o infulecam atunci cand o scoatea din cuptor, ne frigeam dar asta nu mai conta.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 2 cartofi
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 150-170 ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Spalam cartofii si ii punem la fiert cu tot cu coaja.
Cand s-au fiert ii lasam sa se racoreasca, ii decojim apoi ii dam pe razatoarea mica.
Drojdia o dizolvam cu o lingurita de zahar si o lasam 10 minute sa stea la loc cald.
Apa o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta.
Cernem faina, o punem inr-un bol impreuna cu cartofii rasi, drojdia si sare.
Amestecam usor cu mana sa le incorporam putin, apoi adaugam uleiul, turnam apa treptat si framantam pana aluatul devine elastic, omogen si nelipicios.
Acoperim bolul cu un prosop curat si lasam sa dospeasca aluatul intr-un loc cald.

Incalzim cuptorul, reglam o temperatura potrivita.
Dupa ce aluatul a dospit, ungem o tava cu ulei, il punem in tava si il intindem cu degetele (puteti sa il impletiti, sa ii dati ce forma doriti).
Lasam sa mai dospeasca 10-15 minute si in tava, apoi o introducem in cuptorul incins.
Cand s-a rumenit frumos deasupra inseamna ca este gata.

O scoatem din cuptor, o lasam putin sa se racoreasca apoi o invelim intr-un prosop curat pentru a-si pastra prospetimea.
Asa obtinem o bunatate de paine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

diaconta 1

07.10.2013, 15:43

foarte buna painea cu cartofi

Rocsi 1

07.10.2013, 21:41

Asa este Sylvia

Rocsi 1

07.10.2013, 21:41

Bine mai zici Dia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine rotunda cu unt si seminte de floarea soarelui