Paine cu crenvursti si mozzarella

de madi_marin in Piine, 3 Mai 2020 | 2385 vizualizari

 

aluaturi de casa
 Pentru că mi-a placut mult reţeta de chifle pufoase pe care am descoperit-o de curând, m-am gândit să fac această variantă cu pastă de crenvurşti cu mozzarella, numai bune pentru mic dejun sau cină. Singura modificare a fost untul topit pe care l-am adăugat de data asta.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 4 bucăţi :
  • 310 g făină pentru cozonac
  • 180 ml apă caldă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 30 g unt topit lichid
  • 2 linguriţe rase drojdie uscată
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă rasă zahăr
  • Umplutura:
  • 4 - 5 crenvurşti fierţi şi curăţaţi de membrană
  • 4 linguri mozzarella calup rasă fin
  • 2 felii de brânză topită
  • În plus :
  • 1 ou pentru uns
  • făină
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu crenvursti si mozzarella:

Punem în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, zahărul şi sarea. Montăm cârligul de frământare şi amestecăm un pic ingredientele uscate.

Apa caldă se amestecă cu uleiul şi se toarnă în vas. Se amestecă pentru câteva secunde, după care se adaugă şi restul de 150 g făină cernută.

Mărim la mediu viteza robotului şi frământăm 4 minute, apoi adăugăm untul lichid ( din acre păstrăm o linguriţă pentru uns vasul şi aluatul)  călduţ şi mai frământăm 1 minut sau 2 maxim, până ce aluatul a absorbit untul.

Scoatem coca, formăm o bilă şi o punem într-un vas uns cu linguriţa de unt păstrată şi rotim aluatul să se ungă şi el.

Lăsăm la crescut aluatul acoperit cu un şervet de bucătărie pentru 45 de minute.

Preparăm umplutura : tocăm crenvurştii cu 3 linguri de mozzarella şi brânza topită. Trebuie să obţinem o pastă mai consistentă.

Scoatem aluatul pe masa pudrată cu puţină făină şi îl întindem cu sucitorul în foaie subţire, apoi întindem deasupra pasta de crenvurşti şi presărăm lingura rămasă de mozzarella.

Rulam din ambele capete, astfel încât 2 rulori să se întâlnească la mijloc.

Tăiem capetele ca să nivelăm şi apoi mai tăiem o dată ruloul mare în 4, ca să obţinem rulouri mai mici.

Le feliem cu un cuţit ascuţit, dar nu până jos, astfel feliile să stea prinse una de alta.

Răsucim una în dreapta şi una în stânga până terminăm ruloul.

Procedăm la fel cu toate 4.

Punem în tava tapetată cu hârtie de copt , ungem cu ou bătut şi coacem la 190 g căldură sus/jos pentru 23 minute, maxim 25.

Sunt foarte bune servite şi calde şi reci.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu crenvursti si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Naan- paine indiana