Paine cu faina alba si tarate de grau

de mamaieelena in Piine, 19 Mar 2012 | 9754 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400g faina alba
  • 150g tarate de grau
  • 25g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 1 ligurita zahar
  • 650ml apa calduta
  • 100ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina alba si tarate de grau:

Am pus intr-un lighean de plastic jumatate din cantitatea de apa adaugand zaharul, drojdia si 4 linguri cu faina amestecand cu un tel bine pana s-a omogenizat totul am lasat la crescut aproximativ 15 minute la loc cald adica in bucatarie fiind deja cald de la cuptor. Apoi am adaugat si restul de faina, ulei, taratele de grau, sare si restul de apa am amestecat bine obtinanad un aluat destul de vartos dar si usor moale. Am lasat la crescut pana s-a dublat volumul apoi pe masa de lucru am pus faina si am pus coca impartind-o in jumatati apoi in patru si dupa ceea in opt deci au rezultat 8 chifle pe care le-am pus in forma circulara in tava aragazului pe hartie de copt. Am lasat sa mai creasca inca 15 minute dupa care am pus tava in cuptor pentru 30 de minute se putea chiar si 40 de minute sa fie coaja mai tare desi este destul de rumenita. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina alba si tarate de grau" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Sim0na 1

19.03.2012, 13:24

Super arata! Voi incerca si eu reteta, imediat ce cumpar tarate de grau!

jolygina 1

19.03.2012, 15:00

oana_pisicutza16 1

19.03.2012, 19:03

ce fain arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa, cu smantana in aluat