Paine cu faina neagra si susan

de Lau in Piine, 5 Apr 2020 | 3627 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina neagra
  • 300 g faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 100 ml ulei de masline
  • cca 500 ml apa calduta
  • 3 linguri susan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina neagra si susan:

Intr-un bol amestecam cele 2 tipuri de faina cu sarea, semintele de susan, facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu putina apa si zaharul.

Amestecam treptat cu lingura adaugand uleiul si apa.

Framantam cu mainile pana ce rezulta un aluat elastic si nelipicios; daca este nevoie, mai adaugam apa sau faina.

Acoperim cu folie alimentara si lasam sa dospeasca 30 min pana ce isi dubleaza volumul.

Aluatul il impartim in 2-3 bucati si presam cu palmele pana ce capata o forma dreptunghiulara sau rotunda pe masa infainata.

Cu latul palmei trasam o linie in centrul foii pe lungime, aducem o parte din foaie pana in centru, exact pana la linia trasata, apasam usor dupa care aducem si a 2 parte si apasam usor pentru a se uni cele 2 parti.

Prindem din nou laturile foii si le unim intre ele presand bine si capetele.

Punem painea cu partea cusuta dedesubt pe foaia de copt asezata in tava de cuptor.

Crestam usor cu un cutit bine ascutit si presam susan.

Lasam cca 1 ora la dospit dupa care coacem painea in cuptorul incalzit pana ce se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina neagra si susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine neagra