Paine cu iaurt

de Bunica in Piine, 13 Ian 2014 | 4099 vizualizari

 

Pentru ca am facut chiftelele in aluat si cum nu mai aveam paine,am hatarat sa fac o paine cu iaurt.A iesit pufoasa si se rupe fasii ,fasii.Daca faceam cozonac nu-mi iesea:)))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. faina
  • 600 mil apa calda
  • 3 linguri ulei de masline
  • 175 g. iaurt
  • 40 g. drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou pentru uns
  • o lingura seminte de mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu iaurt:

Faina cernuta se pune intr-un vas de framantat.

In mijlocul ei punem iaurtul,apa sare ,zahar,ulei si drojdie.

Se framanta un aluat elastic.

Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la dospit.

Dupa ce s-a dospit se rup bucati cat o chifla ,se framanta putin si se pu in tr-o tava acoperita cu hartie de copt.

Lasa la pospit pentru inca 20 de minute.

Bate oul si unge chiflele.Deasupra presara seminte de mac.

Da la cuptorul preincalzit la 160 grade pentru 30-40 minute.

Testul cu scobitoarea e sfant.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Bunica 1

13.01.2014, 21:00

Multumesc fetelor!

anca_rm 1

14.01.2014, 09:26

o paine facuta in casa nu se refuza niciodata

mihaelar63 1

14.01.2014, 17:19

Maine pun in aplicare reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine rapida cu iaurt