Paine cu masline

de adnia in Piine, 3 Ian 2013 | 3420 vizualizari

 

De multe ori am preparat painea aceasta, si de fiecare data este o incantare! Nu degeaba am imprumutat atatea retete de la italieni...stim noi de ce, nu?

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -1 cana apa calduta
  • -1 pliculet drojdie uscata (7 gr)
  • -1/2 lingurita zahar
  • -sare
  • -50 ml ulei masline
  • -50 gr. masline negre maruntite
  • -busuioc uscat
  • -faina cat cuprinde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline:

Se formeaza aluatul din toate ingredientele, mai putin busuiocul si maslinele maruntite. Se lasa aluatul la crescut intr-un loc ferit de curent (cuptorul cu microunde nepornit---truc invatat de la DiaMar) pana isi dubleaza volumul.

Acum este momentul sa luam aluatul, sa-l impartim (in functie de modelul ales pt formarea painii--eu l-am impartit in 4). Fiecare bucata de aluat se intinde, se presara cu busuioc uscat si masline, se ruleaza si se formeaza painea, dupa care se aseaza in tava si se coace pana trece testul scobitorii.

In ultimele minute de stat la cuptor, se mai unge putin painea cu ulei de masline. este extraordinara!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

04.01.2013, 14:22

Anett 1

08.02.2013, 13:37

Arata bine!

Panacris 1

16.03.2020, 15:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciabatta cu masline