Ciabatta cu masline

de katty in Piine, 11 Apr 2021 | 6195 vizualizari

 

O reteta de ciabatta usoara si ultra rapida, fara maia.Tot ce avem de facut este sa amestecam aluatul cu o lingura, apoi sa asteptam sa creasca. Vom obtine o paine delicioasa cu miez, pufos, aerat si coaja crocanta.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba 650+ pentru presarat
  • 400 ml apa calduta
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita zahar
  • 7 gr drojdie
  • 150 gr masline taiate felii
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciabatta cu masline:

Punem intr-un castron drojdia si zaharul si turnam apa calduta, amestecand . Lasam 5 minute dupa care incepem sa punem faina, amestecand cu o lingura de lemn pana incorporam toata faina. Odata cu ultima faina adaugam si sarea.Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam vasul la temperatura camerei aproximativ 2 ore pana amestecul isi dubleaza volumul. Pregatim un castron cu apa sa ne umezim mainile. Cu mainile umede tragem de o margine a aluatului aducand-o spre aluatul ramas. Repetam operatiunea de cateva ori dupa care punem maslinele feliate si mai tragem de aluat de cateva ori, incorporand maslinele cat mai uniform. Cu mainele umede rupem aluatul in doua parti. Asezam aluatul intr-o tava pe hartie de copt pe care am presarat faina sub forma caracteristica de papuc. Presaram si deasupra faina si o mai lasam la crescut jumatate de ora. Coacem painea pentru 30 de minute la 220 de grade, apoi pentru inca 15 minute la 180 de  grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciabatta cu masline" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine greceasca cu feta si masline