Paine cu rosii uscate si masline

de papabundetot in Piine, 16 Iun 2013 | 3595 vizualizari

 

O reteta delicioasa de paine de casa pe care am vrut sa o incerc si eu.Reteta initiala a plecat de la un post de pe Bucataras.ro, acolo modelul final difera de al meu,dar gustul cred ca este cel care conteaza mai mult in cazul de fata.Pentru cine are imaginatie poate face ce forma doreste aceasta reteta,eu am ales sa o fac in forma de tort cu fundul detasabil si a iesit foarte frumoasa.

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte caldut,si ceva in plus pentru framantat
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar tos
  • 500 gr faina alba (eu am folosit TIP 650)si ceva in plus pentru framantat
  • 1 lingurita de sare
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • masline fara samburi (eu am avut cu samburi si le-am curatat)
  • rosii uscate (reteta initiala era cu rosii uscate la soare,eu am folosit rosii uscate dar in ulei de masline)
  • busuioc si oregano uscat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu rosii uscate si masline:

In 100 ml lapte caldut se dizolva pliculetul de drojdie,1 lingura de zahar si faina pana cand compozitia capata o consistenta similara cu a smantanii.se lasa sa creasca undeva la caldura pentru 20 minute.

Intr-un castron se pun 500 gr faina,1 lingurita sare,amestecul de drojdie dospit si se framanta bine,apoi se adauga 3 linguri de ulei de masline, maslinele si rosiile taiate cubulete.Daca simtiti la mana ca mai este nevoie de lichid (adica compozitia este prea uscata) se mai adauga lapte caldut.Se lasa apoi aluatul la dospit aproximativ 40 minute pana la o ora intr-un loc cald.

Dupa ce aluatul a dospit ,se ia o forma (eu am folosit forma de tort) ,se unge cu ulei de masline si se aseaza aluatul in ea. il mai lasam si in forma la dospit 20 minute,dupa care se unge deasupra cu ulei de masline,se presara apoi sare grunjoasa, busuioc si oregano uscat,sau doar una din ele daca nu va plac ambele arome.

Se da la cuptor la foc mediu pentru 40 minute.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu rosii uscate si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciabatta cu masline