Paine de casa

de Dea_Dea in Piine, 26 Iun 2013 | 11117 vizualizari

 

Daca tot am facut covridog , am zis sa fac si o painica :)

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa calduta
  • jumate de pachet de drojdie (15 gr)
  • sare
  • 1 lingura ulei
  • 300 gr faina
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Apa calduta se pune in castron , se pune drojdia si se dizolva .

Se adauga sarea si faina in ploaie , se amesteca bine si se faramanta.Daca este necesar mai punem faina cat sa obtinem un aluat mai tare si nelipicios.

La final se pune uleiul si se framanta pana se incorporeaza in aluat.

Se lasa la dospit 30 min .

Se pune in forma de chec cu hartie de copt si se da la cuptor la poc potrivit 40 -50 min.

Se scoate si se lasa la racit pe gratar acoperita cu un servet .

POFTA BUNA!!

TIPS-URI

1

Se poate folosi si drojdie granulata din comert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Dea_Dea 1

26.06.2013, 22:37

Va multumesc dragii mei !! Chiar buna painica!!

Dea_Dea 1

26.06.2013, 22:37

Multumesc si pentru GARANTAT!!

Panacris 1

05.10.2013, 09:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa (Multicooker)