Paine de casa

de lucy2002 in Piine, 5 Feb 2020 | 6269 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 550 ml lapte caldut
  • 4 linguri de ulei
  • un ou
  • un galbenus pentru uns
  • susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Drojdia se amesteca cu zaharul. Dupa ce se lichifiaza, turnam laptele caldut si o lingura de faina si lasam sa creasca un pic pana face basici.

Cernem faina intr-un bol si la mijloc facem o adincitura cu lingura. In aceasta adincitura adaugam laptele cu drojdia si amestecam un pic. Adaugam oul batut si incepem a framanta cu mana pana incorporam toata faina. La final adaugam si uleiul si framantam pana vom obtine un aluat nelipicios. Lasam aluatul la dospit acoperit cu un servet curat ferit de curent.

Dupa ce aluatul a crescut in volum il scoatem pe blatul de lucru infainat (putin) si-l presam cu palmele pentru a scoate bulele de aer.

Aluatul se imparte in doua parti egale. Se ia o parte de aluat si o intindem, aplatizand cu degetele, dandu-i forma tavii de cozonac ca lungime apoi o facem sul.

Asezam aluatul format in tava tapetata cu hartie de copt si lasam sa creasca pentru 15-20 minute la loc caldut.

Dupa ce a crescut in tava se unge cu galbenus de ou, se presara cu susan si se da la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade C, pana se rumeneste frumos deasupra.

TIPS-URI

1

toate ingredientele vor fi la temperatura camerei

2

faina se cerne

3

laptele se foloseste caldut

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine si chifle cu lapte acru si seminte - Gustul si forma painii