Paine intermediara cu seminte

de Sim0na in Piine, 30 Mar 2012 | 4207 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 375 g făină intermediară
  • 375 g făină neagră
  • 400 ml apă
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 1 lingură rasă sare
  • 7 linguri ulei măsline
  • 1 linguriţă oţet
  • ulei de măsline ptr uns tava
  • seminţe de susan
  • seminţe de mac
  • seminţe de floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine intermediara cu seminte:

Am amestecat făina neagră, cu cea intermediară şi cu seminţele. Am adăugat sarea. Am început să incorporez apa călduţă. Am adăugat drojdia dizolvată în apa călduţă.. şi am amestecat bine.. Am frământat aluatul începând să adaug câte o lingură de ulei de măsline.. rând pe rând până au fost toate cele 7 linguri încorporate. Am frământat bine-bine timp de cca 10 minute. Am acoperit vasul cu folie şi am lăsat la crescut 40 minute.

Cand aluatul şi-a dublat volumul, l-am înpărţit în 3 bucăţi, pe care le-am modelat în şnururi, împletindu-le în 3. Am pus pâinica în tava tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu ulei de măsline, şi am lăsat să crească 20 minute. Dupa ce pâinea a crescut frumos, am udat cu o pensulă pâine cu apă si am presărat făină deasupra. Am dat-o la cuptor 30 minute la 220 grade, în cuptorul preîncălzit.

Când s-a rumenit frumos, am scos pâinica şi am învelit-o într-un prosop curat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine intermediara cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Sim0na 1

31.03.2012, 09:53

Multumesc fetelor ptr aprecieri!

deyutzky 1

31.03.2012, 12:20

gustoasa si sanatoasa

Sim0na 1

02.04.2012, 18:59

Deyutzky, multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine din faina integrala si seminte