Paine Irlandeza

de adnia in Piine, 12 Sep 2013 | 3560 vizualizari

 

Cum sa nu iubesti painea facuta in casa? Si cum sa nu-ti gadile narile mirosul de paine proaspata care invadeaza nu doar bucataria, ci toata casa...alearga din camera-n camera, se rostogoleste pe scari, te atrage si te-mbie sa te asezi la masa, te incalzeste intr-o zi racoroasa de toamna?
Insa, gata cu reveria si sa revenim la painea de azi, fara drodjie si fara dospire...Este o paine rapida, care se face usor, iar de gust nu mai vorbim! Iar eu o ador tocmai pentru ca o pot pregati si cand sunt pe fuga, neavand timpul necesar s-o las sa creasca:)

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 300 ml iaurt
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • 55 g fulgi de cereale integrale
  • 250 g faina alba de grau
  • 250 g faina integrala de grau
  • 2-3 linguri seminte (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Irlandeza:

Se framanta toate ingredientele pana se formeaza bila de aluat (se poate folosi si robotul de bucatarie, sau masina de paine...in acest mod este mai comod), se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se cresteaza si se introduce in cuptorul preincalzit. Se coace la foc mediu, pana trece testul scobitorii.

Painea va avea o coaja groasa si crocanta, iar miezul este moale si gustos. Se consuma in max. 2 zile de la preparare, daca mai rezista:))

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Irlandeza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mihaelam90 1

12.09.2013, 23:06

Ce bine arataaaa

Xandrinne 1

12.09.2013, 23:36

Ce-mi place painea coapta in casa!

Rocsi 1

13.09.2013, 10:38

Imi place mult acum ca a venit toamna sa dau drumul la cuptor, iar mirosul painii este minunat in acest anotimp

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu iaurt neframantata