Painici cu ciuperci, cascaval si mozzarella

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 10 Sep 2015 | 3549 vizualizari

 

Cu cateva zile in urma am postat o reteta de tarta cu dovlecei. Atunci va spuneam ca am facut mai mult aluat ca am mai pregatit o reteta. Eiii da, cam asta este reteta pregatita cu restul de aluat, niste paini grozave, care au avut un succes nebun.

 

INGREDIENTE

  • 300-350 gr aluat (reteta aluatului aici)
  • 1 borcan mic de ciuperci
  • 3 felii mozzarella
  • 3 felii cascaval
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • mac
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu ciuperci, cascaval si mozzarella:

Spalam ciupercile, le taiem maruntel. Incingem uleiul, punem ciupercile, o canita mica de apa. Amestecam, sotam ciupercile pana scade toata zeama. La final le dam gust cu sare si piper. Tragem tigaia deoparte, lasam 5 minute la racorit. Taiem cascavalul si mozzarella cubulete mici, le amestecam cu ciupercile. Presaram faina pe masa de lucru, punem aluatul (reteta aluatului aici), intindem o foaie potrivit de groasa.

Cu un pahar decupam cercuri din aluat. Pe jumatate din numarul de cercuri punem umplutura, iar cercurile celelalte le asezam deasupra, umezim marginile cu putina apa si le lipim. Asezam painicile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut si le presaram cu mac La introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si le lasam pana se rumenesc. Cand sunt gata, le scoatem, le lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi le acoperim cat sunt calde pentru a se pastra moi. Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu ciuperci, cascaval si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Conopida gratinata