Palaneţe cu branza si cu varza

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 29 Mai 2011 | 13007 vizualizari

 

Sunt facute de mama mea si sunt atat de buneeee, mai ales calde, proaspat scoase din cuptor. Ca si gustare sau la servici sunt excelente.

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • faina
  • drojdie
  • apa
  • sare

Pt. umplutura:

  • varza
  • sare, piper
  • ulei
  • branza de oaie
  • sare
  • oua

Pt. finisare:

  • 2 oua
  • frunze de varza
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palaneţe cu branza si cu varza:

Cantitatile nu le-am trecut pt ca e in functie de cat doriti sa faceti.

Se face o maia din drojdie, apa, un pic de zahar si putina faina. Intr-un vas larg se cerne faina, se face o gaura in mijloc, pe margini se pune sarea iar in mijloc maiaua. Se incepe framantatul din mijloc spre exterior adaugand si apa calduta. Se framanta cu mana pana se dezlipeste de pe margini si nu se mai lipeste de degete. Se lasa la dospit cel putin o ora.

Intre timp varza se taie fideluta, se pune sare pe ea si se lasa putin la inmuiat. Se stoarce bine de apa (varza asta noua lasa foarte multa apa) si se pune intr-o cratita cu ulei la calit. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se ia jos de pe foc si se lasa la racit.

Branza de oaie se amesteca bine cu ouale, se mai adauga sare dupa gust si se pune deoparte.

Dupa ce a crescut aluatul se ia o parte din el si se intinde pe masa de lucru unsa in prealabil cu ulei. Dimensiunea sa fie mai mare decat cea a tavii. Se pune pe mijloc umplutura si se aduc capetele deasupra pana la mijloc (ca un plic).

Se unge deasupra cu ou batut si se pune in tava in care s-a pus inainte frunza de varza.

Se da la cuptor pt 30 minute pana se rumeneste frumos deasupra. Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa in tava si se acopera cu un prosop curat de bucatarie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ca si umplutura se mai poate folosi si ceapa sau prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Palaneţe cu branza si cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

MIUTA 1

31.05.2011, 00:19

Vai ce imi plac Nu am mai mancat de mult.Sunt delicioase

mirela0911 1

31.05.2011, 08:00

Mersi Miuta, foarte bune-s

Bucataras Medi 1

31.05.2011, 09:15

tare bune trebuie sa fie......................

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu varza