Panda

de yammy in Prajituri, 7 Mai 2009 | 7267 vizualizari

 

Un cozonacel simpatic:)

 

INGREDIENTE

aluat alb:
  • 250g faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 5 linguri zahar
  • 1 ou
  • 70ml apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 35g unt
aluat cu cacao:
  • 130g faina
  • 2/3 lingurita drojdie uscata
  • 3 lingura zahar
  • 1 lingura cacao
  • 80ml apa
  • 1/3 lingurita sare
  • 10g unt
Umplutura :
  • 2 linguri de stafide SAU rahat verde
  • 7~8 cirese confiate taiate in jumatate SAU rahat rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panda:

Aluat alb:

-se pun toate ingredientele intr-un lighenus (poza 1)
-se framanta un aluat si se lasa 20 min acoperit cu un prosop (poza 2)

Aluat cacao:

-se pun toate ingredientele intr-un lighenus (poza 3)
-se framanta un aluat si se lasa 20 min acoperit cu un prosop(poza 4)

Dupa 20 min se impart in bucati astfel:
aluatul alb:
- 70g (aluat C)
- 30g (aluat B)
- restul de aluat (aluat A)

aluat cacao:
- 10g (aluat D)
- 50g x 2 (aluat E)
- restul de aluat impartit in doua (aluat F)

(poza 5)

-se lasa din nou la dospit pentru un sfert de ora.
-aluatul A se intinde intr-o foaie de 20x25cm: (poza 6)
-pe mijlocul acestei foi se aseaza bucatile de rahat/ jumatatile de cirese una langa alta in linie (poza 7)
-aluatul B (30g) se intinde intr-o fasie de 20cm lungime si se aseaza peste rahat/cirese apasand putin (poza 8)
-aluatul cu cacao D se rasuceste in forma unui baton si se aseaza peste aluatu B (poza 9)
-aluatul C (70g) se intinde si el intr-o fasie de 20cm lungime si se aseaza peste aluatul D.
-bucatile de aluat cu cacao E (50g) se intind in fasii de 20cm pe centrul carora se aliniaza bucatile de rahat/stafidele, lipite una de alta:  (poza 10)
-se ruleaza si e aseaza peste aluatul C, pe laterala: (poza 11)
-marginile de aluat A se aduc peste aluaturile E acoperind totul (poza 12)
-cele 2 bucati de aluatul cu cacao F se rasucesc in batoane 20cm lungime care se aseaza peste aluatul A, mai spre margine
-se lasa 20 min la dospit dupa care se baga la cuptorul preincalzit circa 30 min, se taie rece (poza 13)

Daca ti-a placut reteta noastra "Panda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

yammy 1

14.05.2009, 15:45

Nico, reteta e de la CristinaK a postato si pe alt forum. Io nu am prea vazut retete pe aici la care sa scrie sursa de unde o au.
Si fara suparare reteta nu e a lui CristinaK, ca doar nu a inventat-o ea. Si pan' la urma unde a-si putea scrie de unde am reteta? ca sincer nu m-ar deranja

ANCA 1

14.05.2009, 15:47

si daca e reteta preluata, care-i problema, nu mai poate sa o faca nimeni? sau e inregistrata la OSIM?

luminita20_2006 1

14.05.2009, 15:53

f tare...ai muncit ceva la ea...felicitari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Treccia Russa