Pasta de dovlecei

de Julie in Jamie Oliver, 5 Aug 2010 | 37370 vizualizari

 

Imi plac mult dovleceii si pana acum i-am pregatit in fel si chip...Sub forma de pasta inca nu incercasem! Am gasit la Jamie Oliver reteta de " pasta de dovlecei" asa ca am pus-o imediat in aplicare!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mai mici
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute rosu,uscat
  • sare, piper
  • zeama de lamaie
  • 2-3 frunze de menta
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de dovlecei:

Sfatul lui Jamie:
"Incercati sa cumparati dovlecei mici si tari, pentru ca au o aroma mai intensa, nu au multe seminte si la mijloc nu sunt moi si pufosi."

Intr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri ulei si caliti usturoiul tocat marunt  si ardeiul iute tocat foarte fin,  timp de 1 minut. Adaugati dovleceii curatati de coaja  si tocati in cuburi mici. Amestecati bine. Dati focul mai mic si acoperiti tigaia cu un capac. Amestecati la fiecare  5 minute timp de 20-25 minute,asigurandu-va ca dovleceii nu se prind de tigaie. Gatind cu capacul pus aveti certitudinea ca in tigaie ramane suficient lichid.

Atunci cand dovleceii s-au inmuiat bine, opriti focul. Pasati cu o furculita bucatile  care mai sunt intregi si apoi asezonati cu sare ,piper si inca o lingura sau doua cu ulei. La final adaugati 1-2 linguri cu zeama de lamaie si frunzele de menta tocate marunt.

Daca vrei o pasta mai fina o poti pasa cu blenderul.

Sfatul lui Jamie:
"Aceasta pasta este fantastica intinsa pe felii de  paine prajita sau amestecata cu paste."

Jamie, multumim de reteta ! Chiar este fantastica!  :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi by Jamie Oliver