Pasta de jumari Smalek

de cristeena20 in Aperitive / Garnituri, 20 Dec 2020 | 3572 vizualizari

 

E o reteta adusa de sotul meu din Polonia, iar in timp de  iarna e perfecta ca si gustare. 

 

INGREDIENTE

  • Slanina de porc cu carne in sare (slanina neafumata)
  • 1 ceapa
  • 2 mere
  • 2-3 dinti de usturoi
  • maghiran uscat
  • sare,piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de jumari Smalek:

Procedura e ca si la jumari, doar ca taiem slanina cu carne cubulete mici, si le lasam sa se topeasca la foc mediu, apoi mic pana se face jumari.

Cand e aproape facut adaugam ceapa tocata marunt, usturoiul pisat si  merele decojite si razuite. Zdrobim cu lingura de lemn, amestecand si cand se topeste bine totul stingem focul. Turnam in borcane si dam la rece. Devine ca o untura cu jumari, servim cu putin fulgi de sare deasupra. 

TIPS-URI

1

Puteti face si fara mere, mie mi-a placut varianta originala poloneza cu mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de jumari Smalek" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Jumari cu boia si ceapa -la multicooker