Pasta de linte rosie cu ciuperci

de katty in Mancaruri de post, 30 Apr 2020 | 4010 vizualizari

 

Pentru o zi de post am pregatit aceasta delicioasa pasta de linte rosie imbunatatita cu ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr linte rosie
  • 150 gr ciuperci din conserva
  • o crenguta de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 lingura boia dulce
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de linte rosie cu ciuperci:

Spalam lintea in mai multe ape, pana cand apa este limpede. Adaugam 250 ml apa, sare, foile de dafin si crenguta de cimbru si fierbem la foc mic pana apa este absorbita in totalitate. Cand este aproape gata, adaugam boiaua si piperul si lasam lintea sa se raceasca.

Adaugam uleiul de masline si mixam lintea pana se transforma intr-o pasta fina. Adaugam ciupercile scurse si tocate marunt si usturoiul tocat fin.

Dam pasta la rece pana in momentul servirii.

Servim cu paine prajita.

TIPS-URI

1

daca lintea mai are zeama puteti sa o scurgeti printr-o sita fina inainte de a o raci

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de linte rosie cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Sarmale cu orez si ciuperci