Paste cu bacon si mozzarella

de Gherca Daniela in Penne, 25 Mar 2019 | 5306 vizualizari

 

Foarte bune si gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 350 g paste penne
  • 20 g ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • un varf de cutit condiment piri piri ( ardei iute uscat)
  • 200 g bacon taiat cubulete
  • 500 g sos de rosii
  • 100 ml apa
  • 125 g mozzarella
  • 60 g parmezan
  • sare pentru apa in care fierb pastele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu bacon si mozzarella:

     Intr-o tigaie punem la incins uleiul de masline, calim ceapa taiata marunt si condimentam cu piri piri (optional) timp de 1 minut. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam baconul si amestecam din cand in cand cateva minute, apoi turnam sosul de rosii si apa, amestecam din nou si lasam sa fiarba la foc incet pana scade apa si obtinem  un sos.

      Intre timp punem apa la fiert cu sare si cand incepe sa fiarba adaugam pastele si le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj.

      Pastele fierte le adaugam peste sosul din tigaie, amestecam bine, mai lasam 1 minut pe foc, apoi dam deoaparte si presaram mozarella si parmezanul.
     Amestecam din nou si transferam totul intr-o tava yena (nu trebuie unsa), mai presaram putin parmen deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit la 190°C pentru 15 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu bacon si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Penne in sos de Vodka