Paste cu creveti

de Zamfira in Paste, 12 Noi 2016 | 5502 vizualizari

 

O mâncare aromată, săţioasă şi foarte uşor de făcut. Creveţii sunt un aliment foarte popular din categoria fructelor de mare. Sunt bogaţi în proteine, sărace în grăsimi saturate, sunt foarte sănătoşi şi recomandaţi în orice dietă echilibrată şi sănătoasă.
Creveţii au efecte antioxidante, reduc tensiunea arterială, se digeră uşor, conţin acizi Omega 3, vitamina D şi sunt bogaţi în seleniu.
Vă sugerez să folosiţi pastele din grâu dur integral. Sunt mult mai sănătoase şi mai gustoase, eu am ales pastele combinate cu legume, morcovi negri, spanac, turmenic, sfeclă, etc.
Pentru cei care nu agrează creveţii, cu părere de rău, aceştia se pot înlocui cu feliuţe de pui pregătite la grătar.

 

INGREDIENTE

  • 300 g creveţi decorticaţi
  • 100 g unt
  • 6-7 căţei de usturoi
  • 4-5 fire ceapă verde
  • 200 g smântână
  • pătrunjel verde
  • sare,
  • piper
  • 250 g paste din grâu dur integral
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu creveti:

Topim untul şi adăugăm usturoiul pisat şi ceapa verde feliată. Călim totul câteva minute.

Creveţii îi trecem printr-un  jet de apă rece şi absorbim surplusul de apă.

Adăugăm creveţii la untul topit cu usturoi şi ceapă. Călim creveţii 10-12 minute la foc destul de intens.

Pentru cei care folosiţi bucăţele grătar de pui timpul de pregătire doar 3-4 minute.

În final adăugăm sare, piper după gust, smântână şi pătrunjel verde tocat mărunt. Lăsăm totul să se odihnească 5 minute.

Fierbem pastele şi le scurgem de apă. Adăugăm pastele peste creveţi şi amestecăm totul.

Se poate servi alături de parmezan sau brânză cu mucegai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu creveti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paste negre cu creveti