Paste cu somon afumat

de alinutza1983 in Spaghete, 13 Ian 2011 | 6683 vizualizari

 

O combinatie tare reusita....

 

INGREDIENTE

  • 150 gr somon afumat
  • 1 ceapa mica ( eu am folosit rosie)
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/8 vin alb sec
  • 300 gr frisca nebatuta (sau smantana pentru gatit)
  • 400 gr paste ( eu aveam doar spaghetti in casa , dar merg si alt timp de paste : de ex farfalle )
  • piper proaspat macinat,
  • sare ( dupa gust )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu somon afumat:

1. Se taie somonul in fasii subtiri; ceapa se curata si se toaca, apoi, intr-o tigaie incapatoare se incing uleiul si untul, dupa care se caleste ceapa. Se adauga vinul si se da in clocot , lal foc mare.

2. Pe masura ce se adauga putin cate putin frisca nebatuta , se da iar in clocot si apoi se condimenteaza cu sare si piper.

3. Pastele fainaoase se pun la fiert intr-o cantitate mare de apa sarata; la sos se adauga somonul si se lasa cca 1 min, fara a mai pune cratita pe foc. Pastele se strecoara , se adauga sosul de somon, se amesteca si se servesc imediat. Optional putem pune frunze de busuioc proaspat ( mie imi place foarte mult ! )

Pastele acestea sunt o combinatie tare interesanta pentru cei carora le place somonul fumee.... mie una mi-a placut tare mult, dar sora-mea nu a fost asa incantata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Cris2711 1

14.01.2011, 11:38

raluxas 1

14.01.2011, 17:46

buna ideea....eu puneam doar pe niste biscuiti cu unt putin mai gras....mai schimb si eu !!!!

alinutza1983 1

15.01.2011, 00:28

...multumesc bucatarasi! chiar buuuuune! zilele astea repet experienta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu vinete si dovlecel