Paste cu ton si ciuperci

de oanapl in Penne, 6 Oct 2017 | 11907 vizualizari

 

Am pregătit o porție de paste rapide. Am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Andreea Caroline, căreia îi mulțumesc.

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste (penne)
  • 160 g ciuperci (un borcan)
  • 1 cățel usturoi
  • 160 g ton în ulei măsline
  • 200 ml suc de roșii
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton si ciuperci:

Începi prin a pune o oală cu apă la fiert. Când apa a început să fiarbă, pui sare și apoi pastele. Fierbi pastele conform indicațiilor de pe ambalaj, amestecând din când în când, pentru a evita ca pastele să se lipească între ele.
Între timp, pui o tigaie la foc potrivit. Pui ulei de măsline și usturoiul curățat de coajă (eu l-am tăiat în două). Cand acesta a prins culoare, adaugi ciupercile și lași la foc potrivit 2-3 minute.
Scurgi tonul de uleiul din conservă și îl mărunțești cu ajutorul unei furculițe, apoi îl adaugi în tigaie și lași la călit pentru alte 2-3 minute, amestecând ușor.
Adaugi sucul de roșii, busuioc, sare și piper după gust, puțină apă și dai la foc mic să fiarbă. Când sucul a ajuns la consistența dorită, închizi focul.
Când pastele au fiert, le scurgi bine de apă și le pui în tigaia cu sos. Amesteci ușor toate ingredientele.
Servești pastele calde și după preferință, presărate cu parmezan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Penne cu piept de pui si sos