Paste farfalle cu pui, smantana si ciuperci

de Catalina L in Farfalle, 14 Ian 2018 | 3434 vizualizari

 


Reteta aceasta este o reteta familiala pe care o fac foarte des. Variez carnea (pui, curcan, vitel) , ciupecile si condimentele.
Am testat cu aceasta ocazie pastele proaspete Farfalles de @Panzani si am parfumat cu piper de Sichuan .
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/11/paste-farfalles-cu-pui-smantana-si.html

 

INGREDIENTE

  • 400 g de paste proaspete farfale
  • 2 piepturi de pui dezosate
  • cateva boabe de piper de Sichuan
  • 18-20 ciuperci brune de Paris
  • 1 ceapa
  • 200 ml de smantana grasa
  • sare, piper
  • verdeata tocata dupa gust
  • 3 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste farfalle cu pui, smantana si ciuperci:

Intr-o tigaie rumeniti bine ciupercile spalate si taiate in 6, intr-o lingura de ulei de masline.

Curatati si taiati marunt ceapa.

Intr-o alta tigaie incalziti 2 linguri de ulei si aromatizati-l cu piperul de Sichuan.

Puneti carnea si rumeniti un pic piepturile de pui intregi pe fiecare parte.

Scoateti-le si taiati-le cubulete (boabele de piper se vor lipi de ele, puteti profita si le-ndeparta daca aveti copii mofturosi la masa).

Puneti ceapa curatata si tocata marunt in uleiul parfumat.

Rumeniti ceapa, adaugati apoi cubuletele de pui si caliti totul impreuna. 

Amestecati cele 2 compozitii, rumeniti-le impreuna. Adaugati smantana si amestecati.

Puneti sare, piper.
Lasati sa dea un clocot si luati de pe foc.

Presati verdeata tocata.

Preparati pastele conform instructiunilor de pe pachet.

Puneti pastele in fiecare farfurie.

Puneti deasupra sosul de smantana cu carne de pui si ciuperci.

Decorati cu verdeata.

Serviti imediat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste farfalle cu pui, smantana si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Farfalle cu unt si branzeturi la cuptor