Paste la cuptor cu carne tocata si sos cremos de branza

de Satisfyyourcravings in Paste, 15 Oct 2017 | 2938 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru paste:
  • 175 grame paste (se pot folosi penne sau fusili)
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ceapa
  • 500 grame carne tocata de vita
  • 4 tije de telina
  • 2 linguri rase de faina
  • 400 grame rosii in conserva
  • 1 cub concentrat de vita
  • putin sos Worcestershire
  • sare, piper
  • Pentru sosul de branza:
  • 30 grame unt
  • 30 grame faina
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita mustar pudra
  • 60 grame branza rasa (Eu am folosit Gouda, dar se poate inlocui cu cascaval sau Cheddar)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste la cuptor cu carne tocata si sos cremos de branza:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, apoi se scurg si se pastreaza pana la momentul folosirii. 

Intre timp, se toaca ceapa si telina. 

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se adauga ceapa si se soteaza cateva minute, pana devine translucida. 

Se adauga carnea si telina si se mai gatesc 5-8 minute, pana cand carnea de gatita complet.

Se adauga faina, se amesteca si se lasa putin pana cand sosul din tigaie se ingroasa putin. Se adauga rosiile si 150 ml de apa fierbinte. Se aduce la punctul de fierbere, se adauga cubul concentrat si sosul Worcestershire, sare si piper. Se lasa sa fiarba la foc mic 2-3 minute. 

Se adauga pastele in sos si se amesteca bine. 

Se transfera intr-un vas pentru cuptor si se niveleaza cu o spatula. 

Intr-o craticioara, se topeste untul la foc mediu, apoi se adauga faina. Se amesteca ceva minute, avand grija sa nu se arda. Se adauga apoi laptele treptat si se amesteca cu un tel. Se aduce la punctul de fierbere dupa fiecare adaugare de lapte. 

Se indeparteaza de pe foc, se adauga pudra de mustar si jumatate din cantitatea de branza. 

Se amesteca pana se obtine un sos onctuos si omogen. 

Se toarna peste paste, avand grija ca toata suprafata sa fie acoperita de sos. 

Se preasara restul de branza deasupra si se transfera in cuptor. 

Se coace 30-35 de minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste la cuptor cu carne tocata si sos cremos de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu carne de curcan