Paste mici, cu lapte și stafide

de RODIMUR in Mancare copii, 16 Iun 2018 | 5325 vizualizari

 

O rețetă pentru copii, dar și pentru cei mari, care-și amintesc cu drag de mâncărurile copilăriei... Și cum mie-mi place să le fac pe plac celor pe care-i servesc, am preparat acest fel de mâncare, după ani mulți, cu paste, nu cu orez, care poate provoca neplăceri digestive. Iar în privința pastelor, recomand să se folosească paste din grâu dur, de dimensiuni mici, care sunt mai bune și mai aspectuoase. 

 

INGREDIENTE

  • 75 grame de paste mici
  • 400 ml lapte dulce, fiert
  • 3 linguri de zahăr tos
  • 1 plic de vanilie
  • 50 grame de stafide aurii
  • sare, pentru fiert pastele
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste mici, cu lapte și stafide:

Se opăresc stafidele și se lasă timp de 5 minute în apa fierbinte, după care se scurg.

Pastele se fierb timp de 5 minute în apă clocotită cu sare, după care se clătesc cu apă rece și se lasă să se scurgă de apă.

Se pun pastele în vasul în care se va prepara mâncarea, se adaugă zahăr, vanilie și lapte și se mai fierb, la foc mediu, încă 2-3 minute.

Se ia crăticioara de pe foc, se adaugă stafidele, bine scurse de apa în care au fost opărite, se amestecă și mâncarea poate fi servită, caldă.

TIPS-URI

1

Folosiți paste mici, pentru acest preparat. Melcișorii, sau scoicile cât lingura, nu dau un aspect frumos preparatului. În plus, copiilor le vor plăcea mai mult pastele de mici dimensiuni, care să încapă perfect în lingurițele lor.

2

Nu puneți pastele la fiert, înainte ca apa cu sare să clocotească.

3

Opăriți stafidele 5 minute, înainte de folosire, din motive igienice, dar și culinare.

4

Folosiți paste din grâu dur, care nu se sfărâmă prea ușor.

5

Nu fierbeți pastele mai mult decât trebuie, ca să nu se terciuiască. Este bine și frumos ca ele să-și păstreze forma.

6

Serviți mâncarea imediat. Altminteri, pastele vor absoarbe tot laptele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste mici, cu lapte și stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu lapte, desertul delicios al copilariei