Pate cremos, de casa, cu ficatei si piept de pui

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 15 Mar 2021 | 3650 vizualizari

 

  Se stie ca pateul de ficatei preparat in casa nu are egal. Fara conservanti, fara aditivi.  S-au adunat cativa ficatei de la pasarile de curte. Pentru ca imi parea cantitatea neglijabila pentru o portie de pateu, m-am gandit sa o suplimentez cu putin piept de pui. Am obtinut un pateu cremos cu gust divin .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ficatei de la pasari de curte
  • 250 gr piept de pui
  • 200 ml smantana grasa
  • 100 ml burbon wiskey
  • 3 linguri untura de gaina-de casa
  • 3 linguri unt
  • 10 cm praz verde
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 lingurita boia dulce de ardei
  • 1/2 lingurita oregano uscat maruntit
  • 1/4 lingurita piper cu lamaie
  • 1/4 lingurita nucsoara pudra
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate cremos, de casa, cu ficatei si piept de pui:

  1.  Ficateii se curata de pelite .
  2. Pentru ca au fost ficatei gustosi si ,, curati "' de la pasarile de curte nu am mai considerat necesar sa ii tin in lapte sa fie gustosi si fragezi .
  3. Prazul si usturoiul se toaca si se pun sa se soteze in untura de gaina [ nu conteaza cat de marunt pentru ca oricum vor fi blendate .
  4. Imediat se pun ficateii si pieptul de pui .
  5. Turnati deasupra alcoolul[ whiskey sau coniac] si lasati sa  fiarba inabusit pana cand alcoolul se evapora si pieptul de pui s-a albit .
  6. Se trage tigaia de pe foc si se aduga toate  condimentele . Sarati .
  7. Dupa ce amestecul s-a racit si este la temperatura camerei se transfera totul intr-un blender .
  8. Adugati untul care trebuie sa fie moale si smantana .
  9. Blendati totul. Gustati daca mai este necesar sa sarati sau sa condimentati .
  10. Pateul de ficat se pastreaza la rece .
  11. Nu Este nevoie sa pun pateul in borcane sigilate cu unt deasupra pentru ca la noi nu rezista mai mult de 48 ore .Dispare :D
  12.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Servirea pateului de ficat cu oua fierte imi aminteste de micile excursii scolare in care pachetelul era de obicei cu pateu si cu ou fiert . Eventual mai primeam o bucata de slaninuta si cate o ceapa . Ce altceva pe atunci ?

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate cremos, de casa, cu ficatei si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun