Pateu de nuci cu usturoi

de Delicii Sanatoase in Vegan / Raw vegan, 1 Mai 2014 | 17288 vizualizari

 

Acum ceva timp am gustat un pateu de nuci cu usturoi, facut de o doamna pe care nu o cunosc. Eram la niste prieteni dragi, care il primisera cadou. A fost o nebunie. Extraordinar de gustos. Mi-a tot ramas in gand, iar acum i-a venit randul.

Sunt tare incantata de ce mi-a iesit. Mi se pare ca la gust este la fel cu cel original, poate doar ca acela era un pic mai fin ca si textura. Eu am facut doar dintr-o cana de nuci ca test, iar robotului i-a fost mai dificil sa lucreze cu o cantitate mica. Dar data viitoare am sa pun mai multe nuci.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana nuci hidratate 8 ore
  • 1 capatana usturoi mica
  • 1 lingura ulei masline presat la rece
  • 2-3 linguri apa
  • sare roz de Himalaya (dupa gust)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de nuci cu usturoi:

Punem toate ingredientele in robot, mai putin apa. Procesam si treptat adaugam apa care sa ne ajute sa obtinem o pasta cat mai fina. Punem putina pentru ca nu vrem sa fie prea moale pateul. Deoarece nucile au fost inmuiate in apa timp de 8 ore, sunt mult mai usor de digerat. Poate fi consumat pe paine integrala, alaturi de legume sau direct cu fasii de legume - morcovi,telina, ardei, ridichi etc. Daca iti place simplitatea acestei retete, da un share si pentru cei dragi! Cu drag, Valentina

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de nuci cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bya Ralu 1

10.02.2015, 15:10

super

monik80 1

18.03.2015, 22:30

Panacris 1

23.02.2021, 17:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Varză acră cu nuci