Pateu vegetal de linte

de mirela0911 in Mancaruri de post, 17 Mar 2019 | 3681 vizualizari

 

Pentru ca e perioada postului, acest pateu este binevenit. Si e cu atat mai bun cu cat este facut in casa. Este prima oara cand il fac si a iesit foarte gustos. Plus ca este si satios.
Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • 200 g linte rosie
  • 1/2 morcov
  • 1/2 pastarnac
  • 1 ceapa alba
  • 2 foi de dafin
  • sare dupa gust
  • un praf de piper
  • 1/2 lgt turmeric
  • 2 lg ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu vegetal de linte:

Se spala lintea foarte bine, in cateva ape, apoi se pune la fiert in 600 ml de apa, de 3 ori mai multa decat cantitatea de linte. Se lasa la foc domol pentru 20-25 de minute.

Intre timp, se curata morcovul, pastarnacul si ceapa. Primele doua se dau pe razatoarea cu gauri mari iar ceapa se taie marunt. Se pun intr-o craticioara si se inabuse cu cca 100 ml apa. Se adauga foile de dafin si se lasa sa fiarba la foc mic pana se inmoaie legumele. 

Cand sunt gata atat lintea cat si legumele, se combina impreuna si se mai lasa sa dea cateva clocote. Se rastoarna amestecul intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga. Apa rezultata nu se arunca. Se lasa sa se racoreasca putin apoi se dau prin blender. Daca iese pasta prea groasa, se mai adauga putina apa din cea pastrata pana se obtine o pasta numai buna de intins pe paine.

Se adauga sare dupa gust, piper si turmeric. La final se pun si 2 lg de ulei de masline. Se amesteca bine si se pune intr-o caserola la rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Lintea rosie fierbe mult mai usor si nu necesita sa stea in apa, peste noapte.

2

Se poate adauga si usturoi daca preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu vegetal de linte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Lau 1

18.03.2019, 11:06

interesant

mirela0911 1

18.03.2019, 13:35

Va multumesc pentru aprecieri!

simona72 1

18.03.2019, 15:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de post din dovlecei