Penne cu spuma de praz si smantana

de iry-gabriela in Penne, 24 Ian 2012 | 5333 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g penne,
  • 100g unt,
  • 3 bucati de praz,
  • 100g smantana,
  • 200 g kaizer,
  • 50g cascaval sau parmezan,
  • sare
  • piper
  • optional patrunjel.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu spuma de praz si smantana:

Se pune la fiert apa cu sare, iar cand da in clocot se adauga pennele si se fierb cateva minute, dupa care se scurg de apa si apoi se aseaza un capac pentru a se mentine calde.    

Separat se ia prazul, se curata, se spala si se opareste in apa fiarta cu sare, dupa care se scurge de apa. Intr-o tigaie se pun 50 g unt sa se topeasca la foc mic. Se adauga prazul oparit si se caleste pana devine auriu. Dupa ce s-a calit se da deoparte si se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga smantana si se mixeaza pana devine o spuma.   

Separat se pune cealalta jumatate de unt intr-o tigaie, se adaoga kaizerul taiat julienne si se lasa pe foc pana se rumeneste. Kaizerul se amesteca cu spuma de praz si apoi cu pastele. Se potriveste de sare si piper dupa gust si se rade cascaval. La final se adauga patrunjel .  

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu spuma de praz si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Lau 1

25.01.2012, 10:13

bun

mamaieelena 1

25.01.2012, 20:35

ArianaBala 1

29.01.2012, 00:51

tare bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Penne cu sos alb si ton